Новина: "Світчінг – це просто"

Світчінг – це просто

2017-04-20 15:17:33

Світчінг (від англ. switch - пермикати) – зміна споживачем компанії-надавача послуг, зокрема і постачальника природного газу.
Це слово ще не увійшло в наш щоденний лексикон, але має всі шанси стати актуальним найближчим часом. Вже незабаром, разом з запровадженням абонплати за користування газовими мережами перед всіма споживачами газу постане питання можливості зміни постачальника газу та розгляду і вибору принаймні серед кількох варіантів і пропозицій.  В Європі , в тому числі і в Східній  - це вже давно звична практика.
Хоча повноцінний ринок газу тільки формується, вже зараз на ньому присутні кілька десятків постачальників, які готові запропонувати свої послуги промисловим споживачам і бюджетним організаціям, вже з початком опалювального восени сезону ця практика буде поширена і на домогосподарства – побутових споживачів.
Як працює світчінг в наших реаліях?
Це простіше, ніж здається на перший погляд.
По – перше необхідно визначитись з альтернативою – обрати нового постачальника газу і укласти з ним договір.
Далі - слід повідомити старого постачальника про своє рішення, надіславши йому Повідомлення про розірвання договору. Зробити це слід заздалегідь – не менш ніж за 21 день до початку місяця, в якому постачати газ вам буде новий постачальник.
Крім того необхідно буде переконатись, що у вас відсутня заборгованість перед старим постачальником – йому потрібно буде сплатити за весь попередньо поставлений газ.
Ось і усе  - після незначних зусиль ви зможете заощаджувати до 20% витрат на газ просто скориставшись можливісю вибору, яку надає вам ринок.